A Leckékről

A módszerünk legyege az egyszerűség és a szisztematikusság.

Kik vagyunk?

Az oldal fejlesztésében legalább négy nyelvet beszélő, több éves oktatási vagy fordítói tapasztalattal rendelkező emberek vesznek részt. Jelenleg szabad időnkben fejlesztjük az oldalt, ezért megértéseteket és türelmeteket kérjük. A visszajelzéseknek nagyon örülünk, kérjük írjatok nekünk! Az esetleges hibákat kijavítjuk, a jó ötleteket pedig nagyon szívesen beépítjük az anyagba, leckékbe.

Mit jelent a hyperpolyglot kifejezés?

Hyperpolyglotoknak azokat az embereket nevezzük, akik legalább hat nyelven beszélnek folyékonyan. Jelenleg két hyperpolyglot van közöttünk, szerintük nekünk is menni fog...

Miért hoztuk létre az oldalt?

Napjainkban a nyelvtanulást elősegítő, nyelvtanító honlapok száma folyamatosan növekszik. Sajnálatos módon (saját tapasztalataink alapján) ezek vagy fizetős oldalak (Rosetta Stone, ...class101) vagy nagyon nehezen tanulhatóak, felszínesek vagy túl nagy lépésekkel haladnak, nincs bennük elég magyarázat és mellőzik a nyelvtan ismertetését. Utóbbiak közé tartozik a nagy népszerűségnek örvendő Duolingo, amit egyébként mi is ajánlunk. Használata szórakoztató, a haladó nyelvtanulók számára kiváló, vagyis azoknak, akik gyakorolni szeretnének, vagy elmélyíteni, feleleveníteni a már megszerzett tudást.

A nyelvtanárok munkáját nehéz utánozni egy honlap keretei között, viszont ők sajnos drágák, és a könyvek illetve a nyelviskolák is sokba kerülnek. Szeretnénk ha honlapunk elsősorban az önállóan elsajátítható részét fedné le a tananyagnak, ezáltal kevesebb órát kellene eltölteni a tanároknál.

Mert senki nem tudja más helyett megtanulni az új szavakat, és begyakorolni a melléknevek vagy az igék ragozását...

Céljaink

Célunk az, hogy az alapoktól kiindulva, olyan rendszert dolgozzunk ki, ami egyrészt nem rettenti el a kezdő nyelvtanulókat, másrészt pedig a lehető leghatékonyabb tanulási lehetőségeket vonultatja fel. Igyekszünk felhasználni az online automatizálható funkciókat, képekkel, interaktivitással, magyarázatokkal, sok-sok önellenőrző és gyakorló feladattal, illetve fordítással.

A XXI század európai oktatási rendszere elvárja, hogy a középiskola befejeztéig az anyanyelven kívül legalább egy idegen (világ)nyelvet beszéljen mindenki. Ehhez azonban a jelenlegi iskolarendszerünkben nem igazán adottak a feltételek. Olyan "reformokra" van szükség a nyelvtanulás/nyelvtanítás terén, amihez reményeink szerint a honlapunk is hozzá tud járulni.

Szeretnénk egy szilárd alapokra épülő, valós középfokú (B2) szintnek megfelelő anyagot elkészíteni a nyelvekhez, ahonnan már önállóan is tovább lehet tanulni.

Az oldal jelenleg fejlesztés alatt áll. Regisztrációt tervezünk, hogy mindenki követhesse a saját fejlődését és tudja, hol tartott az anyaggal, vagy éppen mit kellene még gyakorolnia. A regisztrációhoz egy email cím és egy jelszó kell majd.

Continue